Knjige

Dragomira Ahlin: ČUTNO O IZVENČUTNEM

O knjigi

Naslovnica_Sile_rumena

Vesoljstvo je polje zakodiranih informacij. Te se med seboj dinamično prepletajo v bolj organizirane enote in razpletajo v preprostejše oblike. Na določeni stopnji organiziranosti informacijskih kod nastane materialni svet, ob nadaljnji organizaciji nastane živi svet. Najvišja stopnja zavesti je za enkrat takšna stopnja organiziranosti zakodiranih informacij oziroma tak miselni svet, ki omogoča stik s poljem informacij in hkrati ozaveščanje tega procesa. Zaradi tega miselni svet lahko organizirano uporablja informacije iz polja v vesoljstvu.

English version of the book can be found here.

O avtorici

Dragomira Ahlin je doktorica medicine,  specialistka psihiatrije. Izobraževala se je na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo iz psihiatrije je zaključila l. 1983. Opravljen ima doktorat mejnih znanosti na univerzi Rushmore v ZDA. Delala je v več psihiatričnih ambulantah, od leta 1993 pa vodi ima zasebno psihiatrično ambulanto.

Vezava: trda
Število strani: 128
Cena v knjigarnah: 27,00 EUR
Cena po naročilu prek interneta: 20 EUR

 

Uredniki revije Prevention in Ann Fittante: RESNICA O SLADKORJU

O knjigi

Knjiga ne govori o magičnem zdravilu! Le o tem kako se lahko končno znebite odvečnih kilogramov in tako zmanjšate tveganje za vrsto hudih obolenj, kot so srčni napad, kap, demenca in rak. Knjiga poudarja pomen vzdrževanja primerne ravni krvnega sladkorja. Nadzorovanje krvnega sladkorja je dobro prav za vse – ženske, moške in celo otroke, ki želijo ostati zdravi, zadovoljni in dobrega počutja.

Knjiga na prijeten in razumljiv način podaja načrt prehranjevanja skupaj z več kot 60 okusnimi recepti, ki temeljijo na hrani z nizkim glikemičnim indeksom. Zdravo prehrano boste dopolnili še s programom telovadnih vaj, prilagojenim vašim telesnim zmogljivostim in urniku. Avtorji knjige niso pozabili tudi na nasvete za zmanjšanje stresa.

Ko boste uravnovesili svoj krvni sladkor, boste izgubili kilograme in obvarovali svoje zdravje. Pomembno je tudi, da vam ta program prehrane zagotavlja, da boste tudi po napornem dnevu še vedno imeli veliko energije.

O avtorjih

Revija Prevention je uveljavljena ameriška revija z več kot enajst milijoni bralcev. Vsebina revije sledi sloganu »modri nasveti za dobro življenje«. Članki izobražujejo, usmerjajo in spodbujajo bralce, da s preverjenimi metodami dosežejo cilje, ki bodo spremenili njihovo življenje.

Mag. Ann Fittante je profesorica zdrave prehrane v centru za sladkorne bolnike Joslin Diabetes Center Inc. v Seattlu, ZDA.

Vezava: trda
Število strani: 336
Cena v knjigarnah: 28,90 EUR
Cena po naročilu prek interneta: 20 EUR

 

Gitta Hauch: »ZDRAVNIK  JE REKEL, DA JE PSIHOSOMATSKO …«

O knjigi

Kaj storiti, ko otrok toži o bolečinah v trebuhu, glavobolih, ima težave s prehranjevanjem … Takšne težave pri dojenčkih in otrocih lahko izvirajo iz psihičnih in čustvenih obremenitev. Uradna medicina se velikokrat ukvarja le z odpravljanjem telesnih simptomov, pozablja pa na resnične vzroke zanje.

Staršem skozi prijetno branje priskoči na pomoč psihoterapevtka Gitta Hauch, ki skozi veselo, pisano in živahno terapijo predstavlja nove možnosti za zdravljenje. Avtorica poudarja medsebojno sodelovanje tako otroka kot njegovih staršev in terapevta. Psihosomatiko v knjigi najprej odkrivamo skupaj z namišljenima staršema, sledi preprost in jasen opis klinično-teoretičnega ozadja, vseskozi pa se o temi učimo še s številnimi primeri iz prakse, ki bralcu približajo potek diagnostike in terapije.

O avtorici

Gitta Hauch (1953) je psihoterapevtka za otroke in mladostnike. Izobraževala se je v ergoterapiji, bobath konceptu, senzorični integracijski terapiji, integrativni terapiji, travmatologiji in treningu metode EMTC. Je vodja oddelka za psihosomatiko otrok in mladostnikov na kliniki sv. Vincencija v nemškem mestu Coesfeld.

 

 

Vezava: trda
Število strani: 94
Cena v knjigarnah: 23,80 EUR
Cena prek interneta: 16 EUR

 

Luise Reddemann: ZDRAVILNA MOČ DOMIŠLJIJE

O knjigi

Kako poiskati pot k boljšemu življenju, kadar ga je zaznamovala izredno boleča izkušnja v preteklosti?

Luise Reddemann skupaj s svojimi klientkami odkriva nove možnosti rešitve tudi iz tako hudih stisk, kot jih povzroči spolno nasilje. Njeno vodilno načelo se glasi, da imamo vsi ljudje na voljo moč, da se pozdravimo. Naloga terapije pa je, da te vire zdravih moči odkrije in uporabi za zdravljenje travm. Miselne predstave, ki nam pri tem lahko pomagajo, so opisane jasno in z enostavnimi primeri. Tako je knjiga v korist vsakomur, ki jo bo vzel v roke, tako terapevtom kot vsem, ki želijo spoznati in izkoristiti svoje skrite sposobnosti za (o)zdravljenje.

O avtorici

Luise Reddemann (1943) je doktorica medicine, psihiatrinja in psihoanalitičarka. Usposabljala se je v sistemski terapiji in terapevtskih postopkih za delo s telesom in imaginacijo, specializirala se je za psihoterapevtsko medicino. V letih od 1985 do 2003 je vodila kliniko za psihoterapevtsko in psihosomatsko medicino evangeličanske bolnišnice Johanneskrankenhaus v Bielefeldu, kjer se je že od samega začetka posvečala obravnavi hudo travmatiziranih ljudi. Skupaj s sodelavci je razvila koncept za obravnavo posledic travm – t. i. psihodinamsko imaginativno terapijo travm (PITT®). PITT združuje prvine uporabne psihoanalize s kognitivno vedenjsko terapijo in imaginativnimi postopki ter načeli urjenja v pazljivosti.

Pri knjigi Miselne predstave kot zdravilo so sodelovale tudi Veronika Engl, specialistka psihoterapevtske medicine, Susanne Lücke, umetnostna terapevtka, in Cornelia Appel-Ramb, psihoterapevtka za otroke in mladostnike.

Vezava: trda
Število strani: 173
Cena v knjigarnah: 27,90 EUR
Cena prek internata: 20 EUR

 

Jörg Fengler: NUDENJE POMOČI UTRUJA

O knjigi

Kako se počutijo tisti, ki ljudem pomagajo poklicno? Vsak od nas je kdaj potreboval pomoč drugega, naj je šlo za učitelja v osnovni šoli, ki nas je spodbujal pri reševanju zapletenih nalog, zdravnika, ki nam je stal ob strani v težkih trenutkih bolezni, ali pa pravnika, ki nam je pomagal s praktičnim nasvetom. Vendar le malokdo pomisli, kako nudenje pomoči vpliva na tiste, ki so si to izbrali za poklic.

Psihoterapevt Jörg Fengler v knjigi opisuje različne vidike poklicev, ki se ukvarjajo s pomočjo ljudem. Pri tem avtor opozori na težave, s katerimi se soočajo ljudje v tovrstnih poklicih. Takšno delo ni le zahtevno,  vpliva lahko tudi na druge vidike življenja. Knjiga ponuja tudi vprašalnike, s katerimi boste lahko ocenili svoje delovne obremenitve. Fengler podaja še pomembne nasvete, kako lahko pomočnik pomaga tudi sebi in s tem izboljša kakovost tako svojega dela kot zasebnega življenja.

Vezava: trda
Št. strani: 216
Cena v knjigarnah: 30 EUR
Cena prek interneta: 20 EUR

 

V ceni naročila prek internata (plačilo po povzetju) poštnina ni vključena v ceno.