i-Psihiatrija

Psihoterapija je zdravljenje psihičnih motenj s psihološkimi sredstvi. Izvajajo jo posebej usposobljeni terapevti. Glavno orodje pri psihoterapiji je BESEDA, pri psihoterapiji po internetu je to pisana beseda. Psihoterapija lahko pomaga pri razreševanju čustvenih težav, pri odstranjevanju trpljenja, spreminjanju motečih oblik vedenja, zlasti pa pri tem, da postane človek sposoben obvladovati samega sebe, se odločati ter sprejemati posledice  svojih odločitev. Zaradi boljšega poznavanja sebe in drugih je medosebna komunikacija lahko bolj iskrena in tolerantna. Psihoterapevtskih metod je veliko, pri psihoterapiji po internetu pa smo se zaradi dobrih rezultatov v praksi odločili za transakcijsko analizo.

Samoplačniški cenik

Vprašanja pošljite na info@temza.si

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Prvi kontakt je neobvezujoč in brezplačen.

O psihoterapiji preko interneta

Psihoterapija je način zdravljenja oziroma pomoči, pri kateri terapevt uporablja psihološke metode. Uporabljamo več vrst terapevtskih tehnik. Pri kognitivno-vedenjski tehniki gre predvsem za spreminjanje negativnih misli in prepričanj ter za učenje drugačnega, primernejšega vedenja. Analitska tehnika pomaga razumeti nezavedne konfliktne in vedenjske vzorce, ki povzročajo težave. Medosebna in partnerska terapija se ukvarjata z medosebnimi odnosi, posledicami izgube in velikih sprememb v okolju. Na te načine lahko pomagamo pri blagih psihičnih motnjah, pa tudi pri premagovanju težav, ki se pojavijo pri zaposlovanju, žalovanju, kronični bolezni v družini, pri študiju in drugod.

Varnost in zaupnost podatkov je zagotovljena s programsko zaščito in geslom, zavezuje pa nas tudi poklicna molčečnost. Sama oblika terapije preko interneta je anonimna, saj niste izpostavljeni niti osebno v ambulantah niti nimate psihiatricnega kartona. Etičnost psihoterapije po internetu je zagotovljena z zdravniško etiko in si jo lahko natančneje ogledate na spletnih straneh Zdravniške zbornice Slovenije (www.zzs-mcs.si).

Način dela preko tega medija je nov. Pričujoča spletna stran je prva tovrstna stran v Sloveniji. Zato bi radi opozorili, da obstajajo nekatere posebnosti, ki jih je treba pri izbiri te terapije upoštevati. Predvsem gre za odsotnost osebnega kontakta in neverbalne komunikacije, večja je možnost napačnega razumevanja. Zato priporočam, da se za to psihoterapijo odločajo odrasle osebe, ki imajo veselje in smisel za pisno izražanje ter si iskreno želijo pomoči. Ko imate občutek, da morate nekaj spremeniti, ne želite pa še osebno obiskati psihiatra, vam je lahko psihoterapija po internetu v pomoč. Vse težje psihične motnje pa brez pomisleka sodijo v psihiatrično ambulanto ali bolnišnico.

Kako začeti?

Terapija se izvaja izključno preko e-maila. Kakršnakoli drugačna obravnava, na primer preko telefona, klepetalnice ali osebno v samoplačniški ambulanti, je mogoča samo po predhodnem dogovoru.

Če ste se odločili za psihoterapijo po internetu, izpolnite naslednji vprašalnik:
– ime ali vzdevek
– starost
– opišite problem, kdaj se je pojavil ter zakaj iščete pomoč
– opišite pretekle izkušnje, ki jih imate s psihiatričnim zdravljenjem ali psihoterapijo
– na kratko predstavite dosedanje telesne bolezni
– stan oziroma s kom živite v skupnosti
– odnosi z bližnjimi
– pomembni dogodki iz otroštva
– izobrazba
– zaposlitev
– konjički
– zdravila, če jih jemljete, in razvade, če jih imate

Natančno opišite svoje sedanje težave, npr. potrtost, tesnoba, strah pred skupino ljudi, strah pred nastopanjem, problemi v zvezi s prehranjevanjem, nespečnost, panični napadi, napadi bolečin, težave s partnerjem in/ali s sodelavci, občutki osamljenosti in/ali obupa, siljenja v ponavljanje opravil ali gibov, pogoste samopoškodbe, samomorilne misli in občutki.

Razložite, kdaj so se težave prvič pojavile in kaj ste storili, da bi jih rešili.

Na kratko opišite, zakaj ste se odločili za terapijo preko interneta, kaj od nje pričakujete in koliko ste pripravljeni delati. Z naše strani namreč lahko pričakujete spoštovanje, razlago, usmerjanje in vodenje, vendar se morate zavedati, da je končni uspeh odvisen predvsem od vašega prizadevanja.

Hvala za vaše odgovore, ki bodo v veliko pomoč pri usmerjanju in načrtovanju vaših obravnav.

Nadaljni postopek:
Prvi kontakt je neobvezujoč, brezplačen in ima svetovalni in usmerjevalni namen.

KONTAKT: info@temza.si

Ena seansa zajema prebiranje vašega e-maila, naš razmislek in odgovor z navodili preko e-maila.

Znesek za eno seanso ali celotno terapijo nakažete po prvem kontaktu ter pred pričetkom terapije na račun:

Temza d.o.o.
Dunajska 198, 1000 Ljubljana
TRR pri SKB banki: 03100-1012505112
Namen plačila: psihoterapija